Vilken blir nästa BIOHACKING-TREND? Förra året stod KALLBAD i fokus i jakten på ett bättre immunförsvar, vilket också har stora likheter med vår kryokammare – CRYO FULL BODY. Om vi TRENDSPANAR rätt så blir nästa trend för att boosta kroppen FASTA.

Det senaste året har det gjorts nästan 10 000 vetenskapliga studier om fasta och dess effekter på kroppen såsom föryngring och självläkning och just nu djupdyker vi på QRYO i ämnet samt hur fasta drar igång liknande biologiska processer som KRYOTERAPI. Låt oss utveckla…

FASTA skapar AUTOFAGI – en förnyelse av cellerna!
Fasta och periodisk fasta har en mängd hälsofördelar som ni säkert känner till och en av dem är AUTOFAGI. En fasteprocess accelererar nämligen Autofagi, vilket betyder “äta sig själv” och innebär en naturlig reningsprocess som städar rent på cellnivå. Syftet är att ersätta gamla celler med nya – en kroppslig reparation på högsta nivå! Resultatet är en föryngring, eftersom gamla och dåliga celler orsakar åldrande. 

Autofagi är unikt för fasta och kan inte uppnås genom kalorirestriktion eller dieter. Så att fasta med jämna mellanrum är toppen för att hjälpa din kropps cellförnyelse och föryngring. Om du praktiserar periodisk fasta säger man generellt att Autofagin påbörjas efter 12 timmars fasta och det är därför tekniken 16/8 är så populär och fullt tillräcklig för att sätta igång cellförnyelseprocessen. 

PERIODISK FASTA
Vid periodisk fasta 16/8 äter du tex middag/kvällsmat senast kl 20.00 på kvällen och frukost/lunch klockan 12.00 dagen därpå, vilket ger dig ett FASTEFÖNSTER på 16 timmar. Sen äter du som vanligt mellan kl 12.00 på dagen till ditt sista mål kl 20.00, vilket ger dig ett ÄTFÖNSTER på 8 timmar. Vi på QRYO rekommenderar dock att fortsätta äta ren mat utan massa onödiga tillsatser, nyttiga fetter samt att hålla nere på de snabba kolhydraterna. 

Vill du lära dig mer om periodisk fasta, är intresserad av heldagsfasta eller längre fasteperioder kan vi varmt rekommendera de här digitala böckerna från gurun inom Fasta, Krister Kauppi. Vi får köpa båda hans digitala handböcker i konsten att bemästra fasta för bara 98 kr – beställ på https://masteronething.se

AUTOFAGI liknar APOPTOS…
Autofagi är med andra ord en typ av cell/fettcellsdöd- och förnyelse, liknande processen kallad Apoptos som vi exempelvis kan med skapa med våra tekniker inom Kryoterapi. Apoptos, dvs fettcellsdöd är även det ett viktigt sätt för kroppen att bibehålla balans och rensa ut gamla celler. Nobelpriset i fysiologi/medicin 2002 delades ut till Seýdney Brenner, H. Robert Horvitz och John E. Sulston för deras upptäckter rörande genetisk reglering av organens utveckling och programmerad celldöd. De kunde visa hur celler på ett kontrollerat sätt begår självmord utan att skada sin omgivning. Apoptos är en helt naturlig process som ske i kroppen och behövs för att upprätthålla en god hälsa och skydda mot sjukdomar.

APOPTOS med hjälp av KRYOTERAPI
När vi behandlar ett lokalt område på kroppen med programmet Fat Removal och vår CRYO T-SHOCK skapar vi Apoptos, enkelt förklarat fettcellsdöd, med hjälp av den kyla som maskinen och kryotekniken levererar. Fettcellen mottar signaler som leder till att cellkärnan fragmenteras, cytoskelettet bryts ner och plasmamembranet förändras så att fettcellen kan fagocyteras, dvs ätas upp av omgivande makrofager. Detta är således en effektiv och lokal form av Apoptos där man kan på ett kontrollerat, naturligt och smärtfritt sätt kan ta bort fettceller på ett specifikt område.

FASTA + KRYOTERAPI = SANT
Såå… om vi knyter ihop den här säcken så drar vi på QRYO slutsatsen att AUTOFAGI och APOPTOS, dvs FASTA i någon form och KRYOTERAPI borde vara den ultimata kombinationen för att få en maximal effekt av din eller dina klienters Cryo T-Shock-behandling samt världens bästa sätt för oss alla att hålla oss unga, friska, starka med ett maximalt BOOSTAT IMMUNFÖRSVAR!

Hälso- & styrkekramar från Team QRYO

peterlindbom

Author peterlindbom

More posts by peterlindbom

Leave a Reply

All rights reserved QYRO.