FAQ Cryo T-Shock

HUR FUNGERAR DET?

Cryo T-Shock fungerar genom att påverka temperaturen på de kroppsdelar som den är riktade till för att försiktigt och gradvis avlägsna fett, eliminera celluliter och därefter ge en fast hud med god lyster.

En typisk session varar från 15 till 30 minuter. Huden värms i några minuter med hjälp av enhetens hypertermiska värmesystem följt av en stadig kylning som är nyckeln till att eliminera fettvävnad.

Fettceller kommer naturligt att dö när den utsätts för temperaturer mellan -5º och 8º Celsius.

ÄR DEN SÄKER?

Ja, det är säkert. Det är en icke kirurgisk behandling där endast ett fåtal har fått lätt rodnad som följd av behandlingen!

NÄR KAN JAG SE RESULTAT?

På 8 av 10 patienter märks tydligt resultat redan efter en behandling!

Bäst och mest långvarigt resultat fås efter 4-8 behandlingar.

VILKA OMRÅDEN ANVÄNDS CRYO T-SHOCK OFTAST PÅ?

• Mage- och kärlekshandtag

• Gäddhäng

• Mamma mage

• Dubbelhaka

• Tighta till låren

• Celluliter

• ”lyfta” rumpan

• Rynkor

Vår maskin är väldigt flexibel och ofarlig vilket gör att du mer eller mindre kan behandla hela kroppen. Bara din fantast sätter gränserna

VEM SKALL INTE GÖRA EN CRYO T-SHOCK BEHANDLING?

– om du är gravid

– är under 15 år

– om du lider av en njursjukdom

– om du genomgår en njurdialys eller kemoterapi

– om du ha diabetes

  • kraftiga åderbråck ska inte behandlas

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR AV ATT ANVÄNDA CRYO T SHOCK?

Cryo T-Shock behandlingen är helt säker. Det finns idag inga kända biverkningar. Det som hänt hos ett fåtal patienter är att lätt rodnad uppstått samt en viss avdomnad. Denna rödhet och avdomnad försvinner dock efter några dagar. Inga långvariga biverkningar har hittills konstaterats.

HUR LÅNG TID KVARSTÅR RESULTATEN?

Fettbortagningen på det behandlade området är permanent. Men det långvariga resultatet beror på din livsstil och motion, diet och genetik. Om du går upp i vikt ökar antalet fettceller igen. Fettcellerna som fryses bort under behandling försvinner dock för alltid. I motsättning till bantning där man reducerar fettinnehållet. Hudtoning / åtstramning och cellulitbehandlingar kan kräva ett underhållsschema för att resultaten ska bli bestående. Detta varierar mellan patient och patient.

HUR HJÄLPER BEHANDLINGEN MOT CELLULITER?

Celluliter finns i de övre fettcellskikten. Vanligtvis är de bort efter den tredje behandlingssessionen. Cryo T-Shocken riktar sig mot djupare lager av fettceller och de vätskor som binder dem samman. Blod rusar till de kalla områdena, vilket gör att lymfsystemet börjar tömma de förstörda cellerna och avlägsna avfall. Faktum är att kyla ökar blodcirkulationshastigheten ganska dramatiskt.

Den varma ”chock” som följer den kalla terapin ökar blodflödet och lymfsystemets effektivitet. Vid slutet av den tredje sessionen har celluliterna börjat minska.

HUR OFTA KAN JAG GÖRA EN CRYO T-SHOCK BEHANDLING?

Behandlingsfrekvens och sessionslängder beror på vad som skall behandlas. Sessionerna måste vara åtskilda för att kroppen skall kunna omsätta och befria sig från fettceller.

• CRYOSLIMMING behandlingar kan göras varannan vecka.

• CRYOTONING kan göras var 10: e dag

Vi rekommenderar att man fokuserar på en kroppsdel per session för att möjliggöra korrekt dränering och undvika överväldigande kroppens lymfsystem.

KAN JAG GÖRA NÅGOT FÖR ATT FÖRBÄTTRA RESULTATET?

Ja! Pagani, som tillverkar Cryo T-Shock-enheten, rekommenderar att du träna i 30 till 60 minuter någorlunda i anslutning till varje behandling, detta för att hjälpa kroppens metaboliska elimineringsprocesser. Vi rekommenderar även alla våra terapeuter/utförare att göra en enkel lymfmassage. Lymfmassagen hjälper lymfsystemet att rensa ut fettceller som eliminerats genom urin och svett. Om du efteråt kombinerar behandlingen med träning förbättrar du resultatet av Cryo T-Shocks behandlingen. Träningen ökar blodcirkulationen, och träningen kommer att hjälpa lymfan att även fortsätta att leverera ytterligare syre och näringsämnen vilket hjälper till att öka hudens elasticitet. Vi rekommenderar om möjlighet finns att även genomföra en helkropps kryoterapi behandling. Vi rekommenderar även att inte använda kosmetika eller någon hudlotion före behandlingen på behandlingsområdet.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG?

Vi brukar rekommendera 4-8 behandlingar för att få bästa resultatet. Processen i kroppen att eliminera fett kan fortsätta i upptill 8-12 veckor efter behandling.

HUR KÄNNS EN CRYO T-SHOCK BEHANDLING?

Den är helt smärtfri. De flesta gillar den värme och kyla som infinner sig.

HUR SKILJER SIG CRYO T-SHOCK MOT ANDRA BEHANDLINGAR INOM KRYOTERAPI?

Till skillnad från ”coolsculpting” och andra Cryo-terapibehandlingar använder Cryo T-Shock värme tillsammans med kyla för att leverera en ”chock” mot fettceller samt påskyndar processen att döda och eliminera dem. Genom att öka hudens ansträngningar, ökar det också kollagen och elasticiteten för att släta och dra åt huden. Man kan säga att värme fyller i en saknad bit av nått som saknats på marknaden! Cryo T-Shock är gjord för att hjälpa till att eliminerar vita fettceller från kroppen. Värmen hjälper lymfsystemet att forsla på de döda vita fettcellerna. Med så mycket som 20 procent till 40 procent enligt tillverkaren. Träning och rörelse efter varje behandling kommer att påskynda ämnesomsättningen och maximera resultatet.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN CRYOSLIMMING OCH CRYOTONING?

CRYOSLIMMING är vanligtvis mellan ca 30 minuter och börjar med en uppvärmningsfas följt av plötslig kylning. Temperaturerna är trevliga och upplevs inte alls smärtsamma. Hud och fettvävnad utsätts med Cryo T-Shock för en trippel termisk chock (värme-kyla-värme) vilket optimerar resultaten. Värmen har effekt på triglycerider för att destabilisera dem och därmed ökar effektiviteten hos den kalla som ska följa. Adiposa celler eller adipocyter (fettceller) är särskilt känsliga för värme och kyla och denna mycket viktiga variation i temperatur möjliggör en effektivare och snabbare eliminering av adipocyter genom att modifiera deras kristallisering. Kylan accelererar apoptosen (en naturlig kontrollerad celldöd) hos adipocyterna. Synergin för termisk chock leder till förstörelsen av fettceller. Adipocyterna kan inte överleva de kalla temperaturerna och vissa adipocyter elimineras även direkt under sessionen. Resten elimineras gradvis under några dagar eller veckor. Denna teknik leder till en minskning av fettmassa i ett målinriktat område och är inte en viktminskningslösning. Upprepade sessioner tar långsamt bort övre skikt av fett. De celler som har eliminerats dras in i blodomloppet och försvinner därefter naturligt genom lymfsystemet. Cryo T-Shock är den ultimata anti-aging behandlingen genom att eliminera oönskade fettceller, minska celluliter och toning samt strama åt huden.

CRYOTONING skiljer sig genom att den främst arbetar med kyla. I denna behandling kyler huden och vävnaden ner. Behandlingen upplöser vätskorna som binder fettcellerna genom att kristallisera dessa. Denna kristallisering förstör fettcellerna och bindningarna som håller sammanfogningarna samman. Upprepade sessioner tar även långsamt bort de övre fettlagren. De celler som har förstörts går in i blodbanan, varefter de kasseras via lymfsystemet.