Skönhet och hälsa kommer inifrån och en förutsättning för att boosta ditt välmående är ett optimalt fungerande lymfsystem. Vi på Qryo har lång erfarenhet från olika behandlingsformer och även stor kunskap om lymfsystemet  –  kroppens egna reningsverk. Vi ser en tydlig koppling mellan hälsa och lymfsystem och inser vikten av cirkulation för att kunna maximera samt optimera våra olika behandlingar. Därför erbjuder vi en rad cirkulationsfrämjande produkter som är anpassade för såväl egenvård hemma som terapeuter. Cirkulation är A & O!

TESTA VÅR CELLULITE ROLLER

perfekt för att reducera celluliter! Läs mer här!
SHOPPA GRYMMA PRODUKTER SOM OPTIMERAR CIRKULATIONEN! f
Beställ online idag!
BOOSTA LYMFSYSTEMET med vår MASSAGEPISTOL!

Dålig lymfcirkulation

Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot olika infektioner. Om lymfcirkulationen är nedsatt kan man till exempel få problem med att fötter, fingrar, vader och ben svullnar upp. Dessutom har man lättare att få celluliter om lymfsystemet inte dränerar bort överskottsvätskan.
Oftast har man anlag för att få ett trögt lymfsystem, men framförallt beror det på en livsstil med dålig kost och mycket stillasittande.
Kläder som klämmer åt på fel ställen kan motverka lymfvätskans flöde. Det innebär att lymfflödet kan stoppas under sådant som BH-band, strumpresåren eller arbetskläder som sitter illa. De ställen man har problem på, som vid anklarna där strumpor ofta gör märken, bör man massera extra mycket själv. Slag, stukningar, skador och trauman för kroppen kan också orsaka att de minsta lymfkärlen förstörs och påverkar flödet. Men man kan dessutom få stagnationer i lymfsystemet efter att man har opererat bort lymfknutor till exempel vid en bröstcanceroperation och vid gamla operations- eller vaccinationsärr kan också lymfflödet stoppas.

Övervikt kan bero på dåligt lymfflöde

Har du ett trögt lymfsystem, så blir det en del vätska kvar ute i vävnaden runt cellerna. Det beror på att lymfkärlen inte hinner med att ta hand om vätskan i den takt som det fylls på. I den vätskan finns också bl a slaggprodukter och fettceller. Slaggprodukter kan t ex vara bakterier och virus. Får de finnas kvar i vävnaden kan inflammationer uppstå. Det visar sig ofta som värk som flyttar runt i kroppen.

Om du har ett trögt lymfsystem under längre tid så blir det mer och mer vätska kvar i vävnaden. Det blir också mer och mer slaggprodukter och fettceller kvar, eftersom de måste ta sig vidare genom lymfkärlen. Allt detta omges av bindväv, som blir mer och mer kompakt med tiden.

Ibland kan du också känna det som hårda ”klumpar”. Klämmer du på en sådan bindvävsklump så gör det ofta lite ont. Det innebär att man går runt som en levande vattentank! Med tiden övergår den här vätskan till en blandning av förtätad bindväv och fettvävnad. Den förtätade vävnaden sitter ofta kring mage, rumpa och lår. Den kan också sitta i armarna.

Det här är övervikt som är svår att banta bort, ibland till och med omöjlig att banta bort. Hemligheten är helt enkelt att få igång ditt lymfflöde! 

Optimera lymfflödet

  • Använd Massage Gun 5-10 min  per dag för att få igång cirkulationen, lymfan triggas av vibration.
  • Gör en lätt lymfmassage på dig själv varje morgon.Hoppa hopprep eller studsmatta.Drick mycket vatten samt renande örtteer med kardborre, ringblomma, echinacea och snärjmåra.
  • Gå på behandlingar som ökar lymfflödet regelbundet. Lymfmassage, Cryo T-shock, Kryokammaren eller Komressionsmassagage.
  • Undvik kläder som sitter åt.
  • Djupandas och gör änglavingar flera gånger per dag.
  • Gå på yoga eller annan lågintensiv träning där fokus ligger på andningen.
  • Bär gärna så ofta du kan stödstrumpbyxor. Absolut inga som går till knäna då de kan göra mer skada än nytta.
  • Torrborstning där man borstar i samma riktning som egenvårdsmassagen med tömning i nyckelbensgroparna och lymfstationerna.
  • Undvik gluten och snabba kolhydrater, i synnerhet socker.

Här presenterar vi några produkter som får fart på cirkulationen!

PERFORMANCE & BEAUTY NEWS…

Ta del av de senaste nyheterna från oss på Qryo Sverige genom att signa upp dig för våra nyhetsbrev. De senaste teknikerna, nya kliniker, kommande mässor mm…