FÖRDELAR INSCULPT

Ny innovativ teknik som anses stärka bäckenbotten och hjälpa emot inkontinens

INSCULPT CHAIR är en ny metod som anses hjälpa patienter med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse.

Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som stöder bäckenorganen och sträcker sig över bäckenbotten. Starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsan och tarmen. Försvagade bäckenbottenmuskler betyder att inre organ inte stöds fullt ut och man kan ha svårt att kontrollera urinblåsan.
Icke-kirurgisk & smärtfri
Inga farliga kemikalier
Ökar cirkulationen
Stärker muskulaturen
Icke terapeutledd behandlingbehandlingar

Elektro magentisk stimulans

SPECIALISTER PÅ EMS

Vi brinner för naturlig hälsa och skönhet inifrån och ut och ser alltid till våra klienters bästa. Därför har vi utvecklat vår egen maskin INSCUPLT CHAIR. Tekniken high intensity focused elektro magnetic är liknande övriga maskiner på marknaden. Vad är då skillnaderna?

Kvalitet; Alla våra maskiner testas innan vi erbjuder dem på marknaden och vi kvalitetssäkrar alltid hos leverantören. Självklart CE-märkt.

Resultat; INSCULPT är noga utvald för dess kraftfullhet. Styrkan i kontraktionerna är utformade så att den ger bästa möjliga resultat.

Säkerhet; Alla våra maskiner är 100% säkra och vi utbildar alla våra terapeuter så att de utför behandlingen på rätt sätt.

EN MASKIN SOM GER RESULTAT

Elektromagnetisk energi

INSCULPT CHAIR använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals supramaximala sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling.
Under en behandling sitter du FULLT PÅKLÄDD i EMS-stolen och kan t.ex. läsa en bok.
BEHANDLINGEN är icke-invasiv behandling, med andra ord finns inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad.

Ja, jag vill veta mer

12000 sammandragning

På 30 min Insculpt Chair skapar stolen 12000 sammandragningar

220 v 12 A

Stolen kopplas enkelt in i vanligt uttag.

Kvalitetssäkrad

Alla våra maskiner är CE certifierad och noggrant testade av oss

VILKA BEHANDLINGSOMRÅDEN ARBETAR INSCULPT CHAIR MED?
· Urininkontinens
· Bäckenbottenproblem
· Nedsatt intim tillfredsställelse

Nina 67 ÅrPensionär

VAD HAR MAN FÖR KLÄDER UNDER EN BEHANDLING?
Under en behandling sitter du fullt påklädd i INSCULPT CHAIR och kan t.ex. läsa en bok.

Kalle 52 årIngenjör

ÄR BEHANDLING NON INVASIV?
INSCULPT CHAIR är icke-invasiv behandling som inte är baserad på värme eller kyla. Med andra ord finns inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad.

EmelieEgen företagare

VAD ÄR INSCULPT CHAIR?
INSCULPT CHAIR är den ny metoden för att hjälpa kunder med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse. Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som stöder bäckenorganen och sträcker sig över bäckenbotten.

Karin 56 årSjuksköterska

KAN MAN TRÄNA BORT INKONTINENS?

Hemmaträning

Bäckenbottenträning kan hjälpa dig som har besvär med ansträngningsinkontinens eller med trängningsinkontinens. Träningen stärker musklerna som finns runt ändtarmen, slidan och urinröret. Det hjälper dig att hålla tätt när du anstränger dig. För att träningen ska få bra effekt är det viktigt att du tränar rätt muskler.

Behandling

Skillnaden är att INSCULPT CHAIR använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals supramaximala sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling. Behandlingen är väldigt effektiv mer intensiv än knippövningar. Behandlingen kan däremot hjälpa dig att få kontakt med muskulaturen och sedan fortsätta med knipövningar hemma.

VILKA SKALL INTE GÖRA BEHANDLINGEN?

Gravid eller om du ammar
Livmoderframfall, utbuktning av slidans främre och bakre väggar
Precis genomförd bäckenbotten eller bäckenoperation
Piercing eller annan metal i underlivet

HUR KÄNNS EN BEHANDLING? GÖR DET ONT?
Behandlingen gör inte ont. Du kan komma att känna en stickande eller pirrande känsla, och kontraktioner av bäckenbottenmusklerna under behandlingen. Direkt efter behandlingen kan du genomföra dagliga aktiviteter.

Catrin 45 årPsykolog

VEM KAN BEHANDLAS MED INSCULPT CHAIR?
Kvinnor och män i alla åldrar kan göra INSCULPT CHAIR-behandling. Den gemensamma nämnaren är att man önskar lösning på problem med olika typer av inkontinens, återhämtning efter förlossning eller förbättring av kvaliteten på sexlivet.

Nils 32 årLastbilschaufför

KAN SEXLIVET FÖRBÄTTRAS?
Ja den stimulerar bäckenbottenmuskulaturen och tightar till muskler som försvagats. Känslan för både män och kvinnor kan förbättras.

Johanna 70 årPensionär

HUR SNABBT KAN JAG SE RESULTAT?
Du kan uppleva förbättring redan efter en behandling. Resultatet kommer fortsätta förbättras under de kommande behandlingstillfällena.

Henric 40 årInköpschef

HUR LÅNG ÄR BEHANDLINGEN? HUR MÅNGA SESSIONER BEHÖVS?

Effektiv behandlingstid är 28 minuter/tillfälle men räkna med att ditt besök tar 40-45 minuter. Efter 6-10 behandlingar märker de flesta ett bra resultat.

Vad är inkontinens?
Det finns flera olika typer av inkontinens

Ansträngningsinkontinens

Detta är den vanligaste formen av inkontinens. Patienter med denna typ av problematik upplever läckage vid ansträngning så som hosta, nysning, skratt, hopp, träning eller andra fysiska aktiviteter.
Ansträngningsinkontinensen grundar sig ofta i ålder, graviditet, förlossning, östrogenbrist och övervikt men kan även bero på andra faktorer.

Trängningsinkontinens/överaktiv blåsa

Vid trängningsinkontinens drar urinblåsans muskel ihop sig under fyllnadsfasen, trots väldigt liten urinvolym.
Det tros bero på en störning i nervsignalen från hjärna och ryggmärg som initierar blåstömning

Blandinkontinens

Blandinkontinens är en kombination av de båda olika typerna ovan. Vissa kan uppleva mer av den ena varianten och mindre av den andra.
Det tros bero på en störning i nervsignalen från hjärna och ryggmärg som initierar blåstömning