Tallbarr och Tallbarrsvatten är en fantastisk källa till C-vitamin, en riktig superdryck och sägs ha en mängd hälsofördelar. Förutom sina immunstimulerande egenskaper kan det stimulera produktionen av vita blodkroppar, främja antioxidantaktivitet i hela kroppen, sänka risken för kronisk sjukdom, motverka pollenallergi och påskynda läkning samt kollagenproduktion.

Tallbarr, eterisk olja - Opella

Så här tillagar du!

alt 1
Klipp barren till småbitar. Låt dem koka i vattnet i 5 minuter och sila sedan bort barren. När du kokar te på örter ska mjuka och hårda växtdelar hanteras olika. Te på mjuka växtdelar läggs i hett vatten och får dra. Torkade och hårda växtdelar behöver få koka en stund för att de aktiva ämnena ska kunna dras ut.

Alt 2

Ta en glasflaska, lägg i en tallbarrskvist och låt det stå över natten, drick morgon och kväll.

Vitaminer och antioxidanter

Tallbarr innehåller en stor andel c-vitamin. Ett hekto barr innehåller ungefär 500 milligram c-vitamin under vintern (då tallbarren är som nyttigast). De viktiga antioxidanterna finns också i barren – så gör en trevlig måltidsdryck av dem! Klipp ner tallbarr i en kanna vatten, låt den stå något dygn. Sedan har du en supernyttig och fräsch måltidsdryck.

Bakteriedödande ämnen från naturen

Tallen innehåller bakteriedödande växtämnen som hämmar inflammationer och svamp. Tall stärker också kroppens immunförsvar, vilket prövas hårt av de många bakterier som frodas på vintern. Det är den årstid då vi tillbringar mest tid inomhus som bakterierna frodas. Koka varmt vatten och andas in de välgörande ångorna från talldekokten för att rensa luftvägarna.

Obs – inte bra för gravida

Tallbarrsvatten är en nyttig huskur för de flesta. All ska däremot inte ge sig ut i skogen för att söka denna vitaminkälla. Gravida kvinnor och alla med nedsatt njurfunktion ska undvika denna huskur.

Och som om inte det vore nog sägs det även skydda mot spikproteinet för både vaccinerade och ovaccinerade.

Rekommendationer

Tallbarrsvatten gör sig bäst i våran kopparflaska. Läs mer om dess fördelar

Kopparflaskan – Din nya följeslagaren

Väl värt att prova tycker vi på QRYO!

Med önskan om en grön och hälsosam dag! /Team QRYO

PS… du missar väl inte att läsa om Rött ljus och dess fördelar?

 

peterlindbom

Author peterlindbom

More posts by peterlindbom

All rights reserved QYRO.