FAQ CRYO FULL BODY (CRYOTHERAPY)

VAD ÄR EN KRYOKAMMARE?

En kryokammare är en kammare som kyls elektrisk med kall luft. Luften till kammaren kyls ner med flytande kväve som producerar iskall (-85 grader), den torr dimman sänker snabbt hudens  till -5 grader under en period upp till tre minuter.

VAD HAR JAG FÖR KLÄDER NÄR JAG GENOMFÖR EN BEHANDLING?

På grund av extremt låga temperaturer måste alla klienterna ha speciella skor från Qryo samt vanliga strumpor. Dessutom bärs underkläder eller baddräkt för att skydda intima kroppsdelar medan alla andra kläder är borttagna. Händerna hålls förhöjda under sessionen för att undvika kontakt med kyldimman.

BEHÖVER JAG TA EN DUSCH FÖRE ELLER EFTER EN BEHANDLING?

Nej en kryoterapi behandling är helt torr.

ÄR HELA BEHANDLINGEN SÄKER?

Absolut. En utbildad Kryoterapeut  är alltid närvarande under behandlingen och övervakar din komfort och temperatur. Vi på QRYO använder en anläggning från MECOTEC som är världsledande i tillverkning av anläggningar för helkropps kryoterapi och den är även en av de få som är godkänd för medicinskt bruk.. Anläggningen har även en magnetisk dörrlucka som öppnas enkelt, till skillnad från andra konkurrenters modeller som oavsiktligt kan låsa sig. För oss är säkerheten den viktigaste och vi använder oss endast av medicinsk godkänd utrustning.

HUR SNART KAN JAG FÖRVÄNTA MIG RESULTAT?

Det är möjligt att börja känna fördelarna med helkropps kryoterapi direkt efter den första behandlingen. En av fördelarna är en ökning av endorfiner, kroppens naturliga humörförstärkare. Du kan även känna en omedelbar smärtlindring från led- och muskelsmärta, vilket är en av de mest populära fördelarna med helkropps kryoterapi. Vissa kunder känner också en ökning av energi, denna kan variera från timmar till dagar. Långsiktiga hälsoeffekter inkluderar viktminskning , förbättrad hudelasticitet, minskning av celluliter mm. (bläddra gärna igenom våra artiklar under huvudmenyn för andra hälsofördelar med helkropps kryoterapi). Dessa tar emellertid vanligtvis längre tid och kommer även att kräva ett behandling schema för optimalt resultat.

JAG TOLERERAR INTE KYLA SÅ VÄL, HUR KOMMER JAG ATT UTHÄRDA SÅDANA EXTREMA TEMPERATURER?

Även om den övergripande känslan är extremkyl, uppfattats det inte så kallt i och med att de kommer i luft och inte vatten. Vår behandling använder ett nedkylt luftflöde som kyler de yttre skikten i huden men fryser aldrig hudvävnader, muskler eller organ. Den torra kyla håller ingen fukt, vilket gör denna behandling mindre smärtsam även för dem som anser sig vara köldintoleranta.

VAD REKOMMENDERAS SOM MINSTA ANTAL KRYOTERAPI SESSIONER?

Även om varje helkropps kryoterapisession ökar ditt övergripande välbefinnande, tyder forskning på att minst 10 sessioner under en period av två till tre veckor ger de bästa kumulativa resultaten. Vi rekommenderar sedan ett underhållsprogram för ett optimalt resultat, samt upprepade behandlingsserier var tredje månad (individuella behov varierar emellertid ofta). Professionella idrottare kan för att uppnå mer prestanda genomgå upp till två sessioner om dagen.

KAN JAG INTE BARA TA ETT ISBAD?

Det är inte möjligt att uppnå samma effekt utan en kvävebaserad lösning. För att en Kryo-effekt ska äga rum, måste hudens yta sjunka till 10 ° C i minst 30-60 sekunder, vilket är nästintill omöjligt att nå med isbad, och eventuella försök att uppnå liknande resultat kommer att vara långa och långt ifrån smärtfria. En Kryoterapi behandling är mellan 2-3 minuter av koncentrerad kvävekylning och ger ideala resultat med minimal återhämtningstid och är betydligt mer smärtfri.

KAN JAG FÅ EN FÖRKYLNING PÅ GRUND AV KRYOTERAPI?

Nej, det omedelbara svaret på behandlingen är en ökning av kroppens inre temperatur under kort tid. Men en av de positiva effekterna är stimuleringen av immunsystemet, vilket leder till att förhindra återkommande och framtida förkylningar.

KAN ALLA ANVÄNDA SIG AV KRYOTERAPI?

Nej, det finns vissa medicinska åkommor som inte passar ihop med Kryoterapi. LÄS MER HÄR!: https://qryo.se/rekommendationer/

Intresserad av att investera i en kryokammare?

Ja, jag vill veta mer om Kryokammare

 

Hur kan Mecotecs elektriska kryokammare revolutionera mitt företag inom hälsa och välmående?

Erbjud dina kunder en unik behandling med Mecotecs ledande teknik inom kryoterapi, full body cryo och biohacking, vilket ger ditt företag en konkurrensfördel.

 Vilka fördelar erbjuder Mecotec-kryokammaren för kunder som söker en överlägsen återhämtningsupplevelse?

Mecotecs senaste kryoterapiteknik, en tysk innovation, ger dina kunder optimal hälsa och återhämtning för både kropp och sinne.

Hur kan Mecotecs elektriska kryokammare skilja mitt företag från konkurrenterna?

Genom att erbjuda Mecotecs banbrytande elektriska kryokammare och kryoterapi får ditt företag nöjda kunder, positiva recensioner och ökad försäljning, vilket ger en konkurrensfördel på marknaden.

Vilka säkerhets- och bekvämlighetsfördelar erbjuder Mecotecs elektriska kryokammare jämfört med andra kryoterapiprodukter?

Mecotecs elektriska kryokammare säkerställer högsta säkerhetsstandarder och bekvämlighet för dina kunder, vilket gör den till ett attraktivt och tryggt tillskott till ditt företag.

 

Lyssna på Daniel och hans kryokammare