OM Full Body Cryo

ÖKAD FÖRBRÄNNING & PRESTATION SAMT SNABB ÅTERHÄMTNING...

... är bara några av fördelarna med CRYO FULL BODY (Whole Body Cryotherapy.) En snabb och sund process som accelererar kroppens naturliga återhämtning samtidigt som den förbättrar det totala välbefinnandet och ger ny energi!

Behandlingen är en helt torr och kylande process som sänker hudtemperaturen ner till 5ºC under en behandling på upp till 3 minuter. Vid behandlingen omges kroppen av nedkyld luft med en temperatur ned till -85ºC. En energikick som måste upplevas!
Efter sessionen börjar kroppen omedelbart att värma upp sig, öka cirkulationen och minska inflammationer. Bland annat genom att rensa toxiner, mjölksyra och slaggprodukter i kroppen. Kroppen tillför sedan nytt syresatt blod och skapar ett fantastiskt välmående.

Mer om kryoterapi

Vad händer i kroppen?

Helkroppskryoterapi ökar prestandanivåerna genom att främja blodcirkulationen, frisätta hormoner och endorfiner samt verka anti-inflammatoriskt. Behandlingen snabbar upp återhämtningen genom att sätta igång kroppens naturliga läkningsförmåga. När man genomför en kryobehandling reduceras mjölksyran i musklerna och smärtor, svullnader och skador behandlas effektivt.

Kylbehandling har använts i hundratals år för att dämpa smärtor och skador i idrottsrelaterade sammanhang. Kryoterapi tar detta till nästa nivå och omfamnar en mer holistisk syn på din hälsa!

Helkropps kryoterapi anses ha många fördelar här är några…

1

Mindre muskelinflammationer

Minskar muskelinflammationer
Kyla minskar direkt skador samt minskar inflammation i hela kroppen genom att främja läkningen. Har du en skada på en arm eller ett ben, kommer dock kryoterapin automatiskt att rikta sig mot dessa akuta områden.
2

Minskar ångest & trötthet

Kryoterapi stimulerar de n mest kraftfulla nerven i hjärnan – Vagusnerven. Genom att stimulera denna nerv med kryoterapi kan du öka ditt välmående, slappna av, skapa fridfullhet, bekämpa stress, minska ångest samt få mer energi.
3

Lyckorus

Kryoterapi kan vara ett alternativ till antidepressiva läkemedel eftersom behandlingen släpper ut endorfiner i blodet. Endorfinerna interagerar med smärtreceptorerna, vilket reducerar smärtuppfattningen och gör att du kan känna dig lyckligare och mer tillfreds!
4

Fräschare look

Kryoterapi hjälpa till att minska rynkor och öka hudens lyster. Den förbättrar också hudens motståndskraft samt reducerar celluliter. En del forskning hävdar även att de har en positiv effekt på åldrandet!
5

Ökad metabolism & fettförbränning

Efter en kryoterapi behandling tar det mycket energi att värma upp kroppen. Tre minuters behandling ger en förbränning av cirka 300 till 800 kalorier beroende på fysik och kroppsstorlek. en ökad metabolism!
6

Ökad prestation

Många idrottare använder kryoterapi för snabbare återhämtning och ökad prestation. Kryoterapi kan korta ner återhämtningen från 72 timmar till ca 24 timmar! Perfekt efter hårda träningspass, men även inför träning för ökad cirkulation och prestanda.
BOKA CRYO FULL BODY NU!
Kall kärlek

LYCKORUS

Helkroppskryoterapi har visat sig ha flera – vissa förvånande – effekter inom välmående och allmän hälsa. Nedkylningen av kroppen under behandlingen minskar kortisolnivåerna i kroppen och kan mer än fördubbla mängden noradrenalin (den viktigaste neurotransmittorn i det sympatiska nervsystemet) och verka stressreducerande.

Många upplever dessutom en känsla av förbättrad sinnesstämning och “lyckorus” efter behandlingen då det ökar mängden serotonin, vårt lyckohormon. Det finns studier som visar att helkroppskryoterapi verkar lindrande mot ångest och depression, mer om dessa studier finner ni här. Andra studier har visat fall då behandlingen hjälpt människor mot huvudvärk och tinnitus. En studie som gjorts om behandlingsformen har även visat spektakulära resultat som visat att behandlingen verkat lindrande mot reumatiska sjukdomar, som artros.

Kryoterapeutiska behandlingar är även känt för att boosta immunförsvaret genom att minska produktionen av pro-inflammatoriska cytokiner.

Hälsa och välmående är framtiden

Starta ett Kryo Center

Gemensamt för oss som startade Qryo Sverige är entreprenörskap i kombination med nytänkande. Vi har definierat och förverkligat en affärsidé som gör människor starkare och friskare. Och dessutom är det ett ekonomiskt vinnande koncept!
Intresserad av att växa tillsammans med oss? Kontakta oss så bokar vi ett möte!

Kontakta oss
Enkel att använda och driftsäker

Bara el och vatten

Våra kryokammare drivs och kyls bara med el och vatten. Det finns inga farliga gaser och den är enkel att sköta. Du ställer in ett schema och sedan sköter den sig själv.

Kvalitet

Elektrisk kryokammare tillverkad och designad i Tyskland

Våra elektriska kryokammare ifrån Mecotec är tillverkad i Tyskalnd och är godkända, designade och tillverkad enligt ISO13485/ISO 9001, och certifierade av TUV. Kryokammaren är miljövanlig och drivs endast på vatten och och el, ingen gas och är enkel att använda. Kryoterapi trendar över hela världen och kryoterapi revolutionerar just nu i fitnessbranschen, skönhet, SPA samt blir allt vanligare i rehabsammanhang.

Läs mer på Mecotec

Vill du veta mer om våra kryokammare?