CRYO FULL BODY

ÖKAD FÖRBRÄNNING & PRESTATION SAMT SNABB ÅTERHÄMTNING…

… är bara några av fördelarna med CRYO FULL BODY (Whole Body Cryotherapy.) En snabb och sund process som accelererar kroppens naturliga återhämtning samtidigt som den förbättrar det totala välbefinnandet och ger ny energi!

Behandlingen är en helt torr och kylande process som sänker hudtemperaturen ner till 5ºC under en behandling på upp till 3 minuter. Vid behandlingen omges  kroppen av nedkyld luft med en temperatur ned till -85ºC. En energikick som måste upplevas!

Efter sessionen börjar kroppen omedelbart att värma upp sig, öka cirkulationen och minska inflammationer. Bland annat genom att rensa toxiner, mjölksyra och slaggprodukter i kroppen. Kroppen tillför sedan nytt syresatt blod och skapar ett fantastiskt välmående. Läs även vår FAQ! Vissa grupper skall inte använda kryoterapi. Har du någon åkomma – läs mer här.

BOKA CRYO FULL BODY NU!STARTA EGET CRYOCENTER? KONTAKTA OSS!

FÖRDELAR MED CRYO FULL BODY

 • Minskar muskelinflammationer
  Kyla minskar direkt skador samt minskar inflammation i hela kroppen genom att främja läkningen. Har du
   en skada på en arm eller ett ben, kommer dock kryoterapin automatiskt att rikta sig mot dessa akuta områden. 

 

 • Minskar ångest & trötthet
  Kryoterapi stimulerar de n mest kraftfulla nerven i hjärnan – Vagusnerven.  Genom att stimulera denna nerv med kryoterapi kan du öka ditt välmående, slappna av, skapa fridfullhet, bekämpa stress, minska ångest samt få mer energi.

 

 • Ökad prestation
  Många idrottare använder kryoterapi för snabbare återhämtning och ökad prestation.  Kryoterapi kan korta ner återhämtningen från 72 timmar till ca 24 timmar! Perfekt efter hårda träningspass, men även inför träning för ökad cirkulation och prestanda.

 

 • Ökad metabolism & fettförbränning
  Efter en kryoterapi behandling tar det mycket energi att värma upp kroppen. Tre minuters behandling ger en förbränning av cirka 300 till 800 kalorier beroende på fysik och kroppsstorlek. en ökad metabolism!
 • Reduktion av kronisk smärta & trötthet
  För de som lider av kronisk trötthet, fibromyalgi, ledvärk samt generell kroppssmärta har helkropps kryoterapi en positiv inverkan. De flesta upplever en direkt minskning av smärta som varar hela dagen och många längre än så. En studie om fibromyalgipatienter visade att  efter 15 sessioner kryoterapi hade majoriteten fått en markant minskad smärtnivå.

 

 • Lyckorus
  Kryoterapi kan vara ett alternativ till antidepressiva läkemedel eftersom behandlingen släpper ut endorfiner i blodet. Endorfinerna interagerar med smärtreceptorerna, vilket reducerar smärtuppfattningen och gör att du kan känna dig lyckligare och mer tillfreds!

 

 • Fräschare look
  Kryoterapi hjälpa till att minska rynkor och öka hudens lyster. Den förbättrar också hudens motståndskraft samt reducerar celluliter. En del forskning hävdar även att de har en positiv effekt på åldrandet!

 

 • Reducering av Tinnitus 
  En amerikansk studie visar på att Kryoterapi kan reducera Tinnitus. I studien konstaterades det att ett flertal patienter upplevde en minskad frekvens av tinnitus och en del upplevde att den försvann helt.

ELEKTRISK KRYOKAMMARE IFRÅN TYSKLAND


Våra elektriska kryokammare ifrån Mecotec är tillverkad i Tyskalnd och är godkända, designade och tillverkad enligt ISO13485/ISO 9001, och certifierade av TUV. Kryokammaren är miljövanlig och drivs endast på vatten och och el, ingen gas och är enkel att använda. Kryoterapi trendar över hela världen och kryoterapi revolutionerar just nu i fitnessbranschen, skönhet, SPA samt blir allt vanligare i rehabsammanhang.

För att driva en egen Qryo-anläggning krävs ingen bakgrund inom hälsa- och fitness, men med entreprenörskap och driv finns alla möjligheter till succé!


Gemensamt för oss som startade Qryo Sverige är entreprenörskap i kombination med nytänkande. Vi har definierat och förverkligat en affärsidé som gör människor starkare och friskare. Och dessutom är det ett ekonomiskt vinnande koncept!
Intresserad av att växa tillsammans med oss? Kontakta oss så bokar vi ett möte!

 

Vauk-Logo

Vauk – the story

I Nya Hovås hittar vi Vauk Studio, som ägs av Annika Larsson och Robert Malm, och som var först med vår elektriska helkropps kryoterapi. Vad som är speciellt med Vauk är att de utövar Vaukmetoden i en nordisk spamiljö och fokuserar på att vara anti-stress-pillret i folks vardag.

Fösta gången vi stötte på varann var för ca 5 år sedan och helkropps kryoterapi hade precis landat i Sverige. Då var det bara Annika och hon hade en idé om att starta en hälsostudio.

 • När jag först träffade på Qryo-gänget och fick testa på metoden så blev jag helt kär och förstod att jag ville jobba med kryoterapi. Med min bakgrund av att ha arbetat med kundresan på olika flygplatser och skapa varumärken såg jag direkt framför mig vad jag ville göra. Tiden gick och en idé växte fram. Efter massa research på forskning och evidens världen runt så började en affärsmodell formas. Ett namn kom till mig utifrån att jag lekte med vinklarna i ordet VAK, berättar Annika. Där och då föddes Vauk. Idén låg då på mitt bord under en tid.

Annika hade efter 15 år i reklambranchen insett att hon ville göra något mer positivt med livet, något som var bra ur ett världsligt perspektiv. Något som hade med hälsa att göra.

På en nätverksträff sprang Annika på Robban. De insåg att de hade samma värderingar med öppenhet, enkelhet och framför allt prestigelöshet. Annika berättade om sin idé och Robban kände direkt att han ville vara med. Där och då bestämde de sig för att göra Vauk till verklighet.

Robban kommer från Volvo Cars där han arbetat globalt med varumärket under hela sitt yrkesverksamma liv. Men hungern efter att skapa något med egna händer och entreprenörslivet lockade så mycket att han en dag bestämde sig för att gå sin egen väg.

 

 • She had me by the name. Annika berättade om idén och jag kände att detta är vad jag väntat på. Här kan jag vara med och göra skillnad. Och med mina varumärkeskunskaper i mix med Annikas entreprenörskap blev vi ett bra team. Det fanns ingen tvekan och när dessutom Qryo fanns med i bilden gav det mig känslan av stabilitet. Jag har också studerat ett antal exempel världen över med lyckade kryosatsningar, berättar Robban.

Vaukmetoden går ut på att optimera effekterna av kylan. Traditionella kryostudios jobbar främst inom funktion, medicin och skönhet. Vauk fokuserar på att ge en iskall spaupplevelse.

Varje detalj och avsaknad av detaljer är genomtänkt för att stärka kundens hälsa och få dem att trivas ordentligt.

Vi är väldigt stolta över att ha fått vara med och göra Vauk till verklighet och kan med varm hand rekommendera Vauk. www.vauk.se

Förslag: Vill ni handla värdekort kan vi dessutom erbjuda rabatter….