Vad är en massagepistol?

Massagepistolen är en massageapparat som endast har en rörlig arm där du fäster ditt valda munstycke. Munstycket i sin tur åker framåt och bakåt i en hög hastighet. Vibrationerna bär med sig stötvågor som kan tränga djupt ner i din kropps bindväv. Effekten hjälper dig att bryta upp bindväv och ärrvävnad. I sin tur frigörs triggerpunkter och smärtor i muskeln minskar. Eftersom massagepistolen kan främja blodflödet och bryta ärrvävnad passar den inte bara elit-atleter utan även de som har exempelvis statiska jobb. Massagepistolen hjälper dig att slappna av i dina muskler som blivit korta av att sitta bakom skrivbordet hela dagen. Fördelarna med massagepistolen är därför ökad cirkulation vilket bär med sig minskad trötthet, förbättrad återhämtning samt förbättrad rörelse.

Vad är mjölksyra?

Massagepistolen kan också minska uppbyggnaden av mjölksyra. Du kanske undrar vad mjölksyran är för något? Kort förklarat är det är en metabolisk biprodukt, som orsakar muskeltrötthet och muskelsår efter träningen. Din kropp föredrar att generera det mesta av sin energi genom syre, till exempel vid tung belastning. Då kräver din kropp en ökad energiproduktion för att kunna återhämta sig snabbare. Detta hjälper massagepistolen till med genom att syresätta själva energireproduktionen.

Hur hjälper massagepistolen mig?

Vid dessa tillfällen genererar musklerna energi från glukos och glykogen. Följaktligen bildas mjölksyra när kroppen bryter ner glykogenet för att använda den som energi när syrgasnivån är låg. Minskande mjölksyra bör påskynda muskelläkning och återhämtning efter din träning. Massagepistolen kan jämföras med en skumrulle, som i själva verket använder kroppens och tyngdlagens naturliga tryck. Detta tryck hjälper till att lossa tätheten i muskler som lår, övre rygg eller säte och får musklerna att slappna av.

Vår massagepistol är det senaste inom vibrationsmassage, utvecklad för att mjuka upp ömma och stela muskler för ökad rörlighet och flexibilitet!

Varför skall du köpa en massagepistol?

  • Hjälper till att lindra träningsvärk och stelhet
  • Förbättrar rörlighet
  • Främjar cirkulation
  • Snabbar på uppvärmning och återhämtning

4 fördelar med vibrationer:

1. Kopplar av musklerna. Muskler är destabiliserade av vibrationer, vilket betyder att de inte kan aktiveras. Vibration överstimulerar musklerna så att den inte kan sammandras, vilket gör att musklerna lossnar och förlängs för bättre flexibilitet.

2. Ökar cirkulationen. Att applicera vibrationer på kroppen är som att sätta på jacuzzi-strålarna. Cirkulationen ökar till det område där vibrationer appliceras. Kroppstemperaturen stiger, vilket gör vibrationer till ett bra verktyg för att värma upp innan fysisk aktivitet. Vibration hjälper också lymfsystemet att spola ut gifterna ifrån kroppen, vilket i sig hjälper till att återhämta sig.

3. Myofascial release. Myofascia är bindväv som sträcker sig i hela kroppen för att ge stöd för muskler och ben. Att känna sig stum eller öm i kroppen är en orsak av begränsad myofascial bindväv. Vibrationer hjälper till och påskyndar processen att frigöra dessa spänningar samt lindrar smärta och ömhet.

4. Aktivera centrala nervsystemet. Vibration stör och distraherar smärtreceptorerna i kroppen. Det skapar statisk, liknande den för en radio, som hindrar nerverna från att kommunicera smärtsignaler. Detta gör vibrationer idealiska när du använder den för att minska träningsvärk och stelhet.