VAUK

Vauk-Logo

Vauk – the story

I Nya Hovås hittar vi Vauk Studio, som ägs av Annika Larsson och Robert Malm, och som var först med vår elektriska helkropps kryoterapi. Vad som är speciellt med Vauk är att de utövar Vaukmetoden i en nordisk spamiljö och fokuserar på att vara anti-stress-pillret i folks vardag.

Första gången vi stötte på varann var för ca 5 år sedan och helkropps kryoterapi hade precis landat i Sverige. Då var det bara Annika och hon hade en idé om att starta en hälsostudio.

  • När jag först träffade på Qryo-gänget och fick testa på metoden så blev jag helt kär och förstod att jag ville jobba med kryoterapi. Med min bakgrund av att ha arbetat med kundresan på olika flygplatser och skapa varumärken såg jag direkt framför mig vad jag ville göra. Tiden gick och en idé växte fram. Efter massa research på forskning och evidens världen runt så började en affärsmodell formas. Ett namn kom till mig utifrån att jag lekte med vinklarna i ordet VAK, berättar Annika. Där och då föddes Vauk. Idén låg då på mitt bord under en tid.

Annika hade efter 15 år i reklambranchen insett att hon ville göra något mer positivt med livet, något som var bra ur ett världsligt perspektiv. Något som hade med hälsa att göra.

På en nätverksträff sprang Annika på Robban. De insåg att de hade samma värderingar med öppenhet, enkelhet och framför allt prestigelöshet. Annika berättade om sin idé och Robban kände direkt att han ville vara med. Där och då bestämde de sig för att göra Vauk till verklighet.

Robban kommer från Volvo Cars där han arbetat globalt med varumärket under hela sitt yrkesverksamma liv. Men hungern efter att skapa något med egna händer och entreprenörslivet lockade så mycket att han en dag bestämde sig för att gå sin egen väg.

  • She had me by the name. Annika berättade om idén och jag kände att detta är vad jag väntat på. Här kan jag vara med och göra skillnad. Och med mina varumärkeskunskaper i mix med Annikas entreprenörskap blev vi ett bra team. Det fanns ingen tvekan och när dessutom Qryo fanns med i bilden gav det mig känslan av stabilitet. Jag har också studerat ett antal exempel världen över med lyckade kryosatsningar, berättar Robban.

 

Vaukmetoden går ut på att optimera effekterna av kylan. Traditionella kryostudios jobbar främst inom funktion, medicin och skönhet. Vauk fokuserar på att ge en iskall spaupplevelse.

Varje detalj och avsaknad av detaljer är genomtänkt för att stärka kundens hälsa och få dem att trivas ordentligt.

Vi är väldigt stolta över att ha fått vara med och göra Vauk till verklighet och kan med varm hand rekommendera Vauk. www.vauk.se

Förslag: Vill ni handla värdekort kan vi dessutom erbjuda rabatter….