Laddar

Fördelar kryoterapi

  1. Minskar muskelinflammationer

När is appliceras minskar direkt muskelinflammation, ex. när du har ett blåmärken eller en bula. Helkropps kryoterapi minskar emellertid inflammation i hela kroppen, så att läkningen sker i mer än ett område i taget. Om du har en skada på en arm eller ett ben, så kommer kryoterapin automatiskt att rikta sig mot dessa områden. Kryoterapi stimulerar även vagusnerven, vilket minskar ångest och trötthet.

Vagusnerven är idag en av de nerver som det forskas mycket om. Människan har i sin tolv par nerver som börjar i hjärnan, bland dessa nerver är den tionde en av de mest intressanta och kraftfulla: vagusnerven. Vagusnerven är den som hjälper dig att slappna av, skapar fridfullhet, bekämpar stress, minskar ångest och den skapar även ett välmående. Allt vilket är viktigt för en bättre livskvalitet. Om du vill läsa mer om denna kolla in nedan länkar:
https://greatergood.berkeley.edu/article/item/%20measuring_compassion_in_the_body
https://sv.wikipedia.org/wiki/Vagusnerven 

  1. Ökar prestandanivåerna

Många idrottare använder kryoterapi eftersom behandlingen kan hjälpa dem att återhämta sig snabbare, det kortar ner återhämtningen från 72 timmar till ca 24 timmar.  Vi rekommenderar att man kör det efter ett hårt träningspass. Man kan dock köra det före också, eftersom musklerna och vävnaderna inte är frysta kan man börja träna omedelbart. Till skillnad från isbad behöver inte musklerna tid att återhämta sig efter kryoterapi.

  1. Ökad metabolism och fettförbränning

Efter en kryoterapi behandling tar det mycket energi att återuppvärma kroppen. Efter en tre minuters behandling bränner du därav cirka 300 till 800 kalorier, beroende på din fysik och kroppsstorlek. När kroppen kyls till så låga minusgrader krävs det mycket energi att återuppvärma den till en normal kroppstemperatur plus att dina energinivåer ökar markant efter en behandling, vilket också ger en ökad metabolism.

  1. Reduktion av kronisk smärta och trötthet

För de människor som lider av kronisk trötthet, fibromyalgi, ledvärk samt generell kroppssmärta har helkropps kryoterapi en positiv inverkan. De flesta upplever direkt efter behandlingen en minskning av smärta som varar hela dagen, andra njuter av en lättnad som varar dagar, och ibland ännu längre. Varje individ är annorlunda, så resultaten varierar, men de flesta deltagare känner att tre minuter av nedkylning är värda de timmarna av smärtlindring som behandlingen ger. En studie om fibromyalgi patienter visade att de efter 15 sessioner av kryoterapi hade fått en markant förbättring av sin smärtnivå.

  1. Lyckorus

Istället för antidepressiva läkemedel kan man välja helkropps kryoterapi istället. Anledningen är att behandlingen släpper ut endorfiner i blodet, och du kommer känna en positiv känsla efter en kryoterapi behandling. Endorfinerna interagerar med smärtreceptorerna, vilket reducerar smärtuppfattningen, och gör även att du känner dig lyckligare .

  1. Fräschar look


Kryoterapi hjälpa till att minska rynkor, vilket ökar hudens lyster. Som behandling kan helkropps kryoterapi bidra till ett föryngrande utseende. Kryoterapi hjälper även till att förbättra hudens motståndskraft samt minska och ta bort celluliter. En del forskning hävdar även att de har en positiv effekt på åldrandet.

     7.    Tinnitus 

Kryoterapi hjälpa till minska och reducera Tinnitus visar en amerikansk studie. I studien konstaterades det att ett flertalet patienter upplevde en minskad frekvens av tinnitus, en del även upplevde att den försvann.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18552023

 

Boka din behandling direkt på denna länk!